kutyariasztók

Kutyariasztók a szép kertért

Sokan szeretik a kutyákat, olyan is akad, aki rendkívül bensőséges viszonyt ápol kis kedvencével. Az ebek rendkívül okosak és tanulékonyak tudnak lenni, fajtától függetlenül rendkívül értelmesek. Sok csibészséget csinálhatnak, de nagyon meg is könnyíthetik az ember életét, arról nem is beszélve, hogy szeretettel halmozzák el gazdijukat. Most azonban mi a dolog másik oldaláról fogunk beszélni, mikor gondot okoz, hogy kertünkbe be-be jár egyes kutyus.

Szépen ápolt, karban tartott kertünkbe nem szeretnénk ha „illetéktelen betolakodók” mászkálnának be, összepiszkítva a bokrokat, füvet, kikaparva virágainkat, kárt téve növényeinkben. Erre a problémára nyújtanak megoldást különböző kutyariasztók.

Ezek az eszközök távol tartják, elriasztják kertünktől a négylábúakat. Több verzió is kapható a témában. Ilyenek például a WEITECH cég által kifejlesztett napelemes kutyariasztók, melyek egyéb állatokra is hatásosak, mint macska, nyúl, pocok, egerek. Egy ilyen szerkezet birtokában nyugodtan gondozhatjuk növényeinket, locsolhatjuk virágainkat, abban a tudatban, hogy azokban semmilyen állat nem fog kárt tenni. Aki komolyabban szeretne kertépítéssel foglalkozni, szép, erős gyepet szeretne, sajnos be kell látnia, hogy egy játékos kutyus nem jöhet képbe. Kapar, piszkol, kitapossa a füvet.

A WEITECH által készített kutyariasztók számos előnnyel bírnak. 75 m2 területen nyújtanak biztonságot és 120 fokos sugarú körben hatékonyak. Igyekezzünk úgy elhelyezni őket, hogy a kertből minél nagyobb részt lefedjen a készülék.

kutyariasztók

Kutyariasztók működése

A Weitech kutyariasztók ultrahangos sugarat bocsátanak ki. Emberi fül ezeket a frekvenciákat nem hallja, a kutyák, kisállatok füle azonban érzékenyebb. Ebben a hangtartományban őket zavarja az ultrahang, megzavarodnak, elmenekülnek a területről.

Fontos megemlítenünk, hogy a készülék napelemmel van ellátva, így nem szükséges hozzá elemet vásárolnunk. Nappal feltöltődik, majd egész nap, illetve éjszaka működésben van. 2 db beépített akkumulátorra tárolja el az energiát.

Amennyiben nagy területről van szó, vagy csak szimplán hatékonyabbak szeretnénk lenni, érdemes többet beszerezni a szerkezetekből, a kutyariasztók ugyanis rendkívül jól ki tudják egészíteni egymást, felerősítve egymás működését. Emberre, gyermekre egyáltalán nem veszélyes.

Ergonómiailag nagyszerűen kialakított, környezetbe tökéletesen beilleszkedő háza van. A zöld fűben észre sem lehet venni. Fel is akaszthatjuk, kerítésre, külső falra is felszerelhető. Fontos, hogy az állatok magasságában legyen elhelyezve.

Működése, telepítése tehát pofonegyszerű, nem igényel semmilyen szaktudást. Amennyiben hibát érzékel a termékkel kapcsolatban, 12 hónap garanciavállalás jár a vásárláshoz. Kutyariasztók közül ez a termék kiemelkedően jó minőségű és kedvező árban van.